O projektu Stavění cest Pro média Inzerce Přidej článek Kontakt
 
FACEBOOK TWITTER

Proteinové pamlsky

Podcast
Horolezectví
Hory
Ledy a mixy
Skialpinismus
VIDEO
Lezení
ČR
Svět
Závody
Lokality
Písky
VIDEO
Bouldering
ČR
Svět
Závody
Lokality
VIDEO
Lezecká škola
Kdo jsme
Nabídka
ODDÍL
Články
E-škola / Video
A-Z
MENU
FACEBOOK TWITTER
Horolezectví
LEZENÍ
BOULDERING
LEZECKÁ ŠKOLA
LEZECKÁ ŠKOLA - Články

Proteinové pamlsky

08.03.2016
Proteinové pamlsky

Čas od času se rozhodnu přijít s něčím méně vertikálním, aby na stránkách Nadzemí nezářili jen "papoušci" v goráčovkách a absurdně malé, obílené chyty.

Dnes to bude něco z domácí kuchyně. Asi před rokem jsem psal o své zkušenosti s paleo dietou a více či méně si s omezováním příloh hraji i v současnosti. Základním principem není striktní přístup, ale udržování rovnice VÝDEJ ENERGIE? ANO = PŘÍJEM SACHARIDŮ, VÝDEJ ENERGIE? NE = ZELENINA, BÍLKOVINY A MÉNĚ SACHARIDŮ. Vše popisuji pouze zjednodušeně.

Raw strava, bezlepkové papání a také proteinové zákusky patří k módním hitům roku 2016. Když jsem objednával proteinový koncentrát od mého oblíbeného výrobce, zvolil jsem schválně příchuťoříšek, abych mohl zaúkolovat svoji milou s pečením proteinových dobrot. Výsledek mě naprosto posadil na prdel. Za pár minut máte skvělou dobrotu bez použití mouky a pekáč vám bude zpříjemňovat pracovní rána u kávy.

Tak zde jsou dva recepty od slečny Čajové k mlsání, rozhodně zkuste.

foto: archiv Nadzemí

SUPER EASY PROTEIN APPLE CRUMBLE RECIPE

5 jablek nakrájených na kousičky ( lépe oloupané)

2 dávky proteinového koncentrátu (možné i více)

 

Směs: lískové oříšky namleté na kousíčky / máslo 80g / vanilla cukr (nebo jiné sladidlo) / skořice

Jablka povařit s trochou vody a cukru, přidat do pečící misky a posypat směsí, péct v troubě cca 15 minut na 180°.

Můžete použít vychytávky podle Jamie Olivera, například přidání citrónové kůry do směsi. Nebo podle tradičního receptu přidat do směsi ovesné vločky.

 

 

foto: archiv Nadzemí

PROTEIN BANANA BROWNIE RECIPE

Rozmixovat:

oříšky

kakao

maslo 50g

vanilkový cukr

špetkasoli

3 odměrky proteinu

2 vejce

2 banány

1/2 kávové lžičky kypřícího prášku

Péct na pečícím papíře.

Vychytávka: Přisypat do směsi borůvky nebo jiné ovoce, pro labužníky snese pár kousků čokolády. Polevu na obě pochutiny je možné udělat z tvarohu.

Mno, úplně dietní to není, ale je třeba si umět dovolit tu a tam zamlsat. Ať se práší mágo a kypřící prášek za kočárem. Čaj

Klíčová slova pro tento článek: protein, proteinová buchta, koláč,
Diskuze (8 příspěvků)
08.03.2016   08:53:12
Honza
Dobře volte protein, jaký přidáváte a poté tepelně zpracujete. Většinou totiž obsahují umělé sladidla, typu Acesulfam K, které jsou pro tepelné zpracování zcela nevhodné! Dávejte si na to bacha, protože v tomhle případě nejíte zdravě, ale velmi zatěžujete svůj organismus. Acesulfam je jedna z potenciálních rakovinotvorných látek. Lepší je protein se stévií a sukralozou.
08.03.2016   14:52:06
Čaj
Díky za poznámku. O této věci jsem neměl tušení.
08.03.2016   20:28:03
Dan
Ahoj, nějaký tip na konkrétní protein? Díky
11.03.2016   18:15:24
Rejpal
Jenom technická: není to rovnice, ale vývojový diagram. https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDvojov%C3%BD_diagram
14.03.2016   01:14:50
Конев
Jo ještě minimálně aspartan není vhodný k pečení...Na pečení jsem bral protein z grizly.cz sice drahé, ale na to pečení dostačující
14.03.2016   18:44:57
nekoheb
JoJo, díky za radu; značku jakoukoliv, hlavně že z grizly... Už jdu objednávat...
21.03.2016   00:15:17
Fon
Caj je dement
19.06.2016   00:56:37
Kafe
je práškový protein tak moc přínosný, že vyrovná negativa umělých sladidel a dalších zbytečností do něj přidaných? Umělá sladidla jsou škodlivá nejen při tepelném zpracování.
 Přidat vlastní názor
Napiš číslicemi "dvacetdva":
 

Kontaktní formulá?

Jméno: *
P?íjmení: *
E-mail: *
Telefon:
Dotaz: *
Napi?te ?íslicemi "t?i dva jedna":

NADZEMÍ - Úvod
O projektu
Redakce
Pro média
Přidej článek
Inzerce
Lezecká škola
Plánované akce
Lezecké blogy
Kontakt

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE:

05.08.2023   21:42
Petr:
Paráda....a díky za Honzova tátu Pavla:-)
15.05.2023   17:50
Čaj:
Dobrý den, vždy se s uvedenými aktéry domlouvám, zda mohu použít tu či onu fotku a popřípadě, koho mám...
13.05.2023   23:37
Zuzka:
A to by mě zajímalo, jak moc se sluší krást cízí fotky, hm? Nevadí mi, že je použitá, ale to, že je fotka na...
10.05.2023   10:33
Jirka:
Hoj, jen se chci ujistit, zda se něco nezměnilo a náhodou nebudou na místě k dispozici bouldermatky k zapůjčení....
23.04.2023   11:31
dom:
hodně bavilo diky *****
16.04.2023   16:44
Jarda:
Díky za pokec, super podcast
 
Nadzemí

© COPYRIGHT 2009 - 2023 NADZEMI.cz Česká republika. Všechna práva vyhrazena. Fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a jejich použití není možné bez svolení autora.

Partneři  |  Tento web vytvořila digitální agentura a Grafické studio 321 CREATIVE CREW. | SEO optimalizace 321 |

321 creative people
×
O projektu
Stavění cest
Pro média
Inzerce
Přidej článek
Kontakt
Podcast
Horolezectví
Hory
Ledy a mixy
Skialpinismus
VIDEO
Lezení
ČR
Svět
Závody
Lokality
Písky
VIDEO
Bouldering
ČR
Svět
Závody
Lokality
VIDEO
Lezecká škola
Kdo jsme
Nabídka
ODDÍL
Články
E-škola / Video
A-Z
Horolezectví
velehory
hory
Ledy a mixy
Skialpinismus
Video
LEZENÍ
ČR
Svět
Závody
Lokality
Písky
Video
BOULDERING
ČR
Svět
Závody
Lokality
VIDEO
LEZECKÁ ŠKOLA
Kdo jsme
Nabídka
Tréninkové plány
Osobní trénink
Lezecké kurzy
Dětský kroužek
Speciální nabídka
Jídelníčky
Kompletní ceník
ODDÍL
Články
E-škola / Video