O projektu Stavění cest Pro média Inzerce Kontakt
 
FACEBOOK

Proteinové pamlsky

Podcast
Hory
Lezení
Bouldering
Lezecké školy
A-Z
MENU
FACEBOOK TWITTER
LEZECKÁ ŠKOLA - Články

Proteinové pamlsky

08.03.2016
Proteinové pamlsky

Čas od času se rozhodnu přijít s něčím méně vertikálním, aby na stránkách Nadzemí nezářili jen "papoušci" v goráčovkách a absurdně malé, obílené chyty.

Dnes to bude něco z domácí kuchyně. Asi před rokem jsem psal o své zkušenosti s paleo dietou a více či méně si s omezováním příloh hraji i v současnosti. Základním principem není striktní přístup, ale udržování rovnice VÝDEJ ENERGIE? ANO = PŘÍJEM SACHARIDŮ, VÝDEJ ENERGIE? NE = ZELENINA, BÍLKOVINY A MÉNĚ SACHARIDŮ. Vše popisuji pouze zjednodušeně.

Raw strava, bezlepkové papání a také proteinové zákusky patří k módním hitům roku 2016. Když jsem objednával proteinový koncentrát od mého oblíbeného výrobce, zvolil jsem schválně příchuťoříšek, abych mohl zaúkolovat svoji milou s pečením proteinových dobrot. Výsledek mě naprosto posadil na prdel. Za pár minut máte skvělou dobrotu bez použití mouky a pekáč vám bude zpříjemňovat pracovní rána u kávy.

Tak zde jsou dva recepty od slečny Čajové k mlsání, rozhodně zkuste.

foto: archiv Nadzemí

SUPER EASY PROTEIN APPLE CRUMBLE RECIPE

5 jablek nakrájených na kousičky ( lépe oloupané)

2 dávky proteinového koncentrátu (možné i více)

 

Směs: lískové oříšky namleté na kousíčky / máslo 80g / vanilla cukr (nebo jiné sladidlo) / skořice

Jablka povařit s trochou vody a cukru, přidat do pečící misky a posypat směsí, péct v troubě cca 15 minut na 180°.

Můžete použít vychytávky podle Jamie Olivera, například přidání citrónové kůry do směsi. Nebo podle tradičního receptu přidat do směsi ovesné vločky.

 

 

foto: archiv Nadzemí

PROTEIN BANANA BROWNIE RECIPE

Rozmixovat:

oříšky

kakao

maslo 50g

vanilkový cukr

špetkasoli

3 odměrky proteinu

2 vejce

2 banány

1/2 kávové lžičky kypřícího prášku

Péct na pečícím papíře.

Vychytávka: Přisypat do směsi borůvky nebo jiné ovoce, pro labužníky snese pár kousků čokolády. Polevu na obě pochutiny je možné udělat z tvarohu.

Mno, úplně dietní to není, ale je třeba si umět dovolit tu a tam zamlsat. Ať se práší mágo a kypřící prášek za kočárem. Čaj

Klíčová slova pro tento článek: protein, proteinová buchta, koláč,
Diskuze (8 příspěvků)
08.03.2016   08:53:12
Honza
Dobře volte protein, jaký přidáváte a poté tepelně zpracujete. Většinou totiž obsahují umělé sladidla, typu Acesulfam K, které jsou pro tepelné zpracování zcela nevhodné! Dávejte si na to bacha, protože v tomhle případě nejíte zdravě, ale velmi zatěžujete svůj organismus. Acesulfam je jedna z potenciálních rakovinotvorných látek. Lepší je protein se stévií a sukralozou.
08.03.2016   14:52:06
Čaj
Díky za poznámku. O této věci jsem neměl tušení.
08.03.2016   20:28:03
Dan
Ahoj, nějaký tip na konkrétní protein? Díky
11.03.2016   18:15:24
Rejpal
Jenom technická: není to rovnice, ale vývojový diagram. https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDvojov%C3%BD_diagram
14.03.2016   01:14:50
Конев
Jo ještě minimálně aspartan není vhodný k pečení...Na pečení jsem bral protein z grizly.cz sice drahé, ale na to pečení dostačující
14.03.2016   18:44:57
nekoheb
JoJo, díky za radu; značku jakoukoliv, hlavně že z grizly... Už jdu objednávat...
21.03.2016   00:15:17
Fon
Caj je dement
19.06.2016   00:56:37
Kafe
je práškový protein tak moc přínosný, že vyrovná negativa umělých sladidel a dalších zbytečností do něj přidaných? Umělá sladidla jsou škodlivá nejen při tepelném zpracování.
 Přidat vlastní názor
Napiš číslicemi "dvacetdva":
Maka Horská
Grafické studio 321
 

Kontaktní formulář

Jméno: *
Příjmení: *
E-mail: *
Telefon:
Dotaz: *
Napište číslicemi "tři dva jedna":

NADZEMÍ - Úvod
O projektu
Redakce
Pro média
Přidej článek
Inzerce
Lezecká škola
Plánované akce
Lezecké blogy
Kontakt

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE:

12.06.2025   13:23
Rosťa:
t Adler byl první kdo Direct zopakoval
31.01.2025   08:51
dom:
Děkuji, obohacující.
10.01.2025   17:33
Maťo Belica:
Ahoj Andrej , náhoda chcela aby som si vypočul celý rozhovor. Moc pekné rozprávanie. Ďakujem, nech sa Ti darí. ...
10.01.2025   09:01
Čaj:
Ahoj, no popletl jsem to :)
08.01.2025   13:00
DTX:
Hotel Savoy na Zeď v Tisý dělal Pavel Kulík, duo Maršík + Maršík dělali vedle cestu Liftboy
13.11.2024   14:47
Pitel:
Pěkné video, ale strašně špatně nazvučené.. :_/
 
Nadzemí

© COPYRIGHT 2009 - 2023 NADZEMI.cz Česká republika. Všechna práva vyhrazena. Fotografie a texty jsou chráněny autorským právem a jejich použití není možné bez svolení autora.

Partneři  |  Tento web vytvořila digitální agentura a Grafické studio 321 CREATIVE CREW. | SEO optimalizace 321 |

321 creative people
×
O projektu
Stavění cest
Pro média
Inzerce
Kontakt
Podcast
Hory
Lezení
Bouldering
Lezecké školy
A-Z